Betalen

In Nederland wordt een groot gedeelte van de tandartskosten tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Ook het eigen risico is hierop niet van toepassing. Voor het gedeelte van de tandartskosten tot 18 jaar dat niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering is het mogelijk om, bij enkele zorgverzekeraars, een aanvullende verzekering voor tandartskosten tot 18 jaar af te sluiten. Voor vergoedingen vanaf 18 jaar kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding hangt af van de afgesloten aanvullende tandartsverzekering.

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Voor de volledige lijst van alle kosten verwijzen wij u door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. Klik op de onderstaande knop om de tarieven te bekijken.

Tarieven

Uw rekening

Een rekening van de tandarts is opgebouwd uit verschillende prestaties die zijn uitgevoerd tijdens een tandartsbezoek. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Deze code is weer gekoppeld aan een tarief.

Bekijk hier uw factuur uitgelicht!

Betalen aan de balie

Bent u basis verzekerd maar heeft u geen aanvullende tandartsverzekering? Dan dient u de nota direct na de behandeling te voldoen. U kunt per PIN aan de balie afrekenen.